BEAUTE PACIFIQUE
Instituut Tima,Tima, click for home. Instituut Tima,Tima, click for home. Instituut Tima,Tima, click for home.

Het woord acupunctuur komt van het Latijnse 'acus punctura', dat letterlijk 'naalden steek' betekent. Het is een onderdeel van de Chinese geneeskunde en men schat dat het rond 3000 voor Christus is ontstaan.  De traditionele Chinese geneeskunde benadert ziekte op een andere manier dan westerse geneeskunde.  Zij gaat uit van de mens in zijn geheel en niet vanuit een ziekte op zich.  Westerse en Chinese geneeskunde sluiten elkaar niet uit, zij kunnen juist goed met elkaar gecombineerd worden.  

In de acupunctuur wordt gewerkt via meridianen of energiebanen.

Meridianen vormen ingewikkelde netwerken van banen waardoor onze energie (qi), bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam wordt verspreid.

De qi, bloed en lichaamsvloeistoffen dienen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn.

De meridianen maken contact met organen en voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam.

Door verschillende oorzaken kunnen blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en aandoeningen als gevolg.

In normale omstandigheden kan het lichaam een disbalans makkelijk terug in evenwicht brengen.

In een situatie van ziekte is het lichaam echter niet in staat het evenwicht te herstellen.

Acupunctuur kan daarbij helpen.

Door een deskundige selectie van een bepaalde acupunctuurpunten kan een acupuncturist de verstoringen beïnvloeden en harmoniseren.

Door het aanprikken en manipuleren van deze punten met een acupunctuurnaald kan men zeer uiteenlopende effecten bekomen, zowel op fysiek als mentaal/emotioneel niveau.